Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Η ανάρρωση στην αυξητική μαστών

Ο χρόνος ανάρρωσης στην αυξητική μαστών είναι πλέον σύντομος. Μετά από μόνο μερικές ημέρες μπορείτε να επιστρέψετε στις συνήθεις δραστηριότητές σαςΕπίσης, επειδή η αυξητική μαστών δεν αποτελεί πια μία επέμβαση αιματηρή ή επώδυνη, η κινητοποίηση του ασθενούς γίνεται άμεσα. Αυτού του τύπου οι επεμβάσεις γίνονται υπό γενική αναισθησία ή κατά περίπτωση, μόνο με τοπική νάρκωση ή μέθη.


Πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι για να εξασφαλίσθεί η φυσιολογική 'πλαστικότητα' στην υφή και την όψη του μαστού, αλλά και η αποφυγή “κάψας”, συνήθως απαιτείται ενάμιση μήνας φυσιοθεραπειών – μαλάξεων και laser στο ιατρείο. Οι μαλάξεις συνεχίζονται από την ίδια ασθενή για μια περίοδο τουλάχιστον τριών μηνών.

Σε ότι αφορά την ηλικία της επέμβασης, η αυξητική μπορεί να γίνει μετά την ολοκλήρωση της ανάπτυξης της ασθενούς, στα δεκαοκτώ με είκοσι χρόνια.  


Προσωπικά, προσπαθώ πάντα να καθυστερώ τέτοιες αποφάσεις όταν παίρνονται σε μικρή ηλικία. Ο λόγος είναι ότι οι αισθητικές επεμβάσεις λόγω της  μεγάλης αλλαγής που συνήθως επιφέρουν, έχουν  άμεση και ισχυρή ψυχολογική επίδραση στον άνθρωπο και προφανώς σε μεγαλύτερη ηλικία είναι σε θέση να τις διαχειριστεί καλύτερα και με μεγαλύτερη ωριμότητα - σφαιρικότητα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου